Vi var 38 st. förväntansfulla Skogslöpare som steg på Skogslöparbussen som Gunnar Sjölund rattade på sitt alltid så säkra sätt. Utflykten gick till Nordingrå och första stoppet var fina Rotsidan. Redan kort efter starten från Skogslöparstugan delade Gunilla Edman ut ett quiz modell ”klurigt”. Alla i bussen var djupt engagerade i frågorna tills vi kom fram till Nordingrågränsen där Per och Ulla-Britt Sundin tog över bussens mikrofon. Alla vi som var med fick en geografilektion i vad alla byar vi åkte förbi hette samt hur många hemman det fanns i byn och vilka släkter som bott i byn under de senaste 200-300 åren. Även speciella händelser som hänt i området berättade de väldigt intressant om.

Framme vid Rotsidan körde Gunilla lite rörelseträning med oss alla, vilket var uppskattat efter en stillasittande busstur. Efter gympan var det uppdukat med kaffe/tee och mackor. Därefter var det fria promenader på Rotsidan innan vi genomförde en lättare orienteringsbana ut till gamla Barsta kapell och välförtjänt lunch hos Skutskepparn (den stekta strömmingen med pärstampa smakade mumma).

Hemresan gick en annan väg, så vi betade av väldigt många av alla byar ute i Nordingrå, så tack till Sundins för all information ni gav oss. Ett stopp på Mjälloms Bröd och prisutdelning på quizet hans med innan vi var tillbaka vid middagstid. Många var vi som verkligen uppskattade denna utflykt. Vi hoppas verkligen vi kan göra detta till en årlig återkommande aktivitet för oss 65+ i klubben.

/Lennart

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.