Vi var 38 st. förväntansfulla Skogslöpare som steg på Skogslöparbussen som Gunnar Sjölund rattade på sitt alltid så säkra sätt. Utflykten gick till Nordingrå och första stoppet var fina Rotsidan. Redan kort efter starten från Skogslöparstugan delade Gunilla Edman ut ett quiz modell ”klurigt”. Alla i bussen var djupt engagerade i frågorna tills vi kom fram till Nordingrågränsen där Per och Ulla-Britt Sundin tog över bussens mikrofon. Alla vi som var med fick en geografilektion i vad alla byar vi åkte förbi hette samt hur många hemman det fanns i byn och vilka släkter som bott i byn under de senaste 200-300 åren. Även speciella händelser som hänt i området berättade de väldigt intressant om.

Framme vid Rotsidan körde Gunilla lite rörelseträning med oss alla, vilket var uppskattat efter en stillasittande busstur. Efter gympan var det uppdukat med kaffe/tee och mackor. Därefter var det fria promenader på Rotsidan innan vi genomförde en lättare orienteringsbana ut till gamla Barsta kapell och välförtjänt lunch hos Skutskepparn (den stekta strömmingen med pärstampa smakade mumma).

Hemresan gick en annan väg, så vi betade av väldigt många av alla byar ute i Nordingrå, så tack till Sundins för all information ni gav oss. Ett stopp på Mjälloms Bröd och prisutdelning på quizet hans med innan vi var tillbaka vid middagstid. Många var vi som verkligen uppskattade denna utflykt. Vi hoppas verkligen vi kan göra detta till en årlig återkommande aktivitet för oss 65+ i klubben.

/Lennart

Kalender

Facebook inlägg

20 hours ago

Skogslöparna
Visa på Facebook

4 days ago

Skogslöparna
TrailÖvik Night Edition skapades ifjol av en spontan idé💡"Vore det inte roligt att springa banan med pannlampa?"🏃‍♀️🔦 I år kör vi tävlingen igen!🙌Det här är alltså en avskalad, enkel tävling där upplevelsen att springa med pannlampa står i fokus🥰Delad tränings-/tävlingsglädje är delad glädje🥰🏃‍♀️🏃🏃‍♂️ så anmäl dig och dina kompisar vet'ja!😀Välj mellan att springa 6 km eller 12 km🏃🏃‍♂️🏃‍♀️ Anmäl er via länken nedan👇mittlopp.se/Anmalan/Arrangemangsgrupp/QPXQLGHCWRDGMMDWKH120 kr oavsett distans.Starten går för både 6 km och 12 km onsdagen 4 oktober kl.19.00. Nordhemsvägen 41, Själevad.Vi ses👋...#trailovik #trailövik #ateatrailovik #skogsloparna #skogslöparna #mycklingberget #åsberget #svarttjärn #skog #forest #berg #trail #trailrunning #running #traillöpning #truetrail #naturupplevelse #upplevelse #själevad #övik #högakusten #highcoast #löpning #trailrunningsweden #challegeyourself #challenge #nightedition ... See MoreSee Less
Visa på Facebook

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.