Skogslöparna bildades 1968 i Själevad, 5 km väster om Örnsköldsvik. Klubben har orientering, skidorientering och mountainbikeorientering i sin verksamhet. Även viss del längdskidåkning och löpning bedrivs inom klubben.

Klubbstugan

Efter den sena födseln har utvecklingen gått fort. Varje år ordnas orienteringstävlingen Skogslöparnas Nordiska på egna framtagna kartor. 1978 arrangerades SM och i god tid före tjugoårsjubileet blev den fina klubbstugan vid Nordhemskroken i Själevad invigd. I klubbstugan finns även ett väl fungerande kansli. När 5-dagars (O-Ringen) gick i Örnsköldsvik 1994 gjorde klubben ett jättearbete och stod som värd för två etapper. Övriga stora orienteringsarrangemang klubben genomfört är Elitseriefinalen 2003 i Gerdal samt under 2004 arrangerade klubben ett väl genomfört Kort-SM ute på Skagsudde. 2018 var de dags ingen för O-Ringen i Höga Kusten och Örnsköldsvik. Skogslöparna var en av klubbarna som ställde upp med många funktionärer och bidrog till stor kunskap och erfarenhet. Backsjö var värd för två av etapperna och blev efter tävlingarna benämnda som ”de bästa O-Ringen etapperna någonsin”.

Klubben har under åren också genomfört en rad stora skid-O tävlingar. SM har arrangerats på Skyttis tre gånger, 1986, 2008 och 2013. Alla mycket lyckade tävlingar. Även landslagsuttagningar och Sverige Cup-tävlingar har arrangerats under åren.

En anledning till klubbens många framgångar i klubben är tjejerna som tidigt var med och utvecklade klubben både som ledare och aktiva.

Skogslöparna är en bland Ångermanlands största orienteringsklubbar med cirka 380 medlemmar varav ungefär 160 är tävlingsaktiva. Tävlingsframgångarna har varit många genom åren, inte minst på ungdomssidan. Även våra seniorer har visat på fina resultat där klubben bland annat haft representanter på ett antal landslagsaktiviteter.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.