Tävlingarna har varit på tre olika platser. Fredagens sprint gick på Loughborough Unversitys område. Det var en rolig och intensiv sprint vi tävlande bjöds på. Efter tävlingen tog vi en svensk fika inne på tävlingsområdet. Här var nästan alla som tävlat för att vara lite sociala med alla övriga deltagarna.

Lördagens medeldistans och söndagens långdistans gick med samma start- och målplats i Beaudesert lite utanför Birmingham. Här fick vi komma i närkontakt med riktigt vassa snår och taggbuskar. Och det var inte bara det som drog ner farten ute i skogen, utan det var också riktigt kuperat och oerhört lerigt ute i markerna. Vi hade begärt starttid i mitten av startfältet och det visade sig att alla vi fem startade på samma minut båda dagarna, det var världsklass på den klubblottningen. Medel- och långtävlingen räknades ihop och där vann Emanuel totalt i klassen H21L. Stefan 5a i H45.

Avslutande stafetten gick närmare Nottingham. Här sprang Emanuel, Torgny och Stefan in på 21 plats i klassen H17. Något som är lite speciellt på engelska tävlingar är att alla tävlande ska ha med en visselpipa under tävlingen. Under stafetten rekommenderade arrangören också att alla tävlande skulle ha med sig en regnjacka under loppet. Det visade sig att de flesta sprang i kortärmat då vädret inte alls var så dåligt. Efter tävlingen som endast låg ett par mil från vårt boende hann vi med ett besök på en bymässa i en liten pittoresk by.

Lite plus och minus på årets JKT-RESA.

Plus

Rolig och varierande orientering.

Turen med det engelska vädret.

Torgnys körning i vänstertrafiken.

De vänliga och trevliga engelsmännen.

Minus

Saknade dusch på TC när terrängen var så väldigt lerig.

Avsaknaden av gatlysen i allmänhet.

Allt något dyrare än hemma i Sverige.

Nu är ol-säsongen igång för en del Skogslöpare. Hoppas vi blir många fler framöver när säsongen drar igång hemmavid, för orientering är fantastiskt kul och blir än roligare ju fler vi är.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.