Härnösands OK arrangerade USM för 15- och 16-åringar under helgen som gick. Sprintdistansen var
först ut med start på fredag eftermiddag. Tävlingen gick i centrala Härnösand med en mycket fin
arena på mellanholmen. Skogslöparna hade tre löpare med under USM-helgen och på sprinten fick
de följande resultat. I klassen D16 blev Alva Mattsson 16:e och Ida Pauler 28:a. I H15 slutade Ture
Forsberg på en 60:e plats. Alla tre gjorde bra lopp men Alva stack ut något med sitt lopp. Att bli 14:e
av 112 startande tjejer är mycket bra trots att hon inte riktigt själv var helt nöjd med sitt lopp.

På lördagen stod långdistansen på programmet med arenan förlagd till Härnösands OK:s klubbstuga
uppe på Vårdkasberget. En långdistansbana som innehöll både en rejäl långsträcka och flera
kortsträckor i ett kontrollbo med kartvändning. Här visade Ida Pauler verkligen sin klass när hon är
frisk och skadefri. Ida sprang in på en finfin 4:e plats i D16-klassen. Alva Mattsson gjorde åter ett bra
lopp och hamnade på 14:e plats, bara dryga 3 minuter efter Ida. Ture slutade på 86:e plats i H15.

Distriktsstafetterna avslutade helgens tävlingar. En tävling Stockholm dominerade stort med en
dubbelseger. Stockholm ställde upp med hela 20 lag till start av totalt 78 lag IMPONERANDE.
Ångermanland fick inte ihop några lag, utan det var endast de tre Skogslöpare som deltog i
stafettävlingen. Några av de Ångermanlänska deltagarna hade insjuknat och ett antal sprang
masstarten för de som inte hade några lag att springa i. Visst blir man lite orolig för Ångermanländsk
ungdomsorientering då distriktet inte kunde få ihop lag till stafetten då ändå tävlingen gick i
hemmadistriktet. Det är bara att hoppas att vi i framtiden kan ha lag på USM-stafetten, varför inte på