Det var ett 130-tal orienterare som deltog på årets Torvalds. I år var tävlingen förlagd till Köpmanholmens havsbad och banorna gick på två lite olika terrängtyper. Där den första delen av de lite längre banorna gick på höjden öster om Nässjöbäcken. Här är terrängen lite ”mjukare” och farten då lite högre. Avslutningen gick på svåra och mycket detaljrika Prästberget och här gjordes en hel del bommar av de tävlande. Banorna var lagda av några av klubbens juniortjejer (Signe Forsberg, Alice och Tindra Rytterstedt) och de fick många lovord av de tävlande. En gammal tanke med tävlingen Torvalds är också att Skogslöparungdomar ska få pröva på att arrangera en orienteringstävling.
Efter att de tävlande gått i mål syntes många badandes i havet då det var en riktigt fin kväll. Men det gällde att dra ut i vattnet direkt efter målgång för vattentemperaturen var inte allt för hög (ca17-18 grader).
Alla ungdomar 16 år och yngre fick ett pris direkt vid målgång och till övriga lottades det ut ett antal priser. Efter prisutdelningen avfolkades tävlingsarenan ganska snabbt och det blev dags att packa ihop allt. Startplatsen, målet och alla kontroller togs in. Allt gjordes klart och packades ihop för att köras tillbaka till klubbstugan. Klockan 22:00 var speakervagnen åter på plats och arrangemanget var över. Ett i mitt tycke mycket fint arrangemang för att vara en kvällstävling en tisdag i augusti.
Som tävlingsledare vill jag tacka alla tävlande och funktionärer som bidrog till att Torvalds 2024 blev vad det blev.
/Lennart

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.