Under helgen fick vi chansen att för första gången delta på Venla-kaveln i Finland. I år gick Jukola och Venla i Borgå i södra Finland och vi bodde i två dagar i tält vid arenan. Vi Skogslöpare ställde upp med två lag i Venla-kaveln som båda gjorde fantastiska insatser och slutade på plats 101 och 220. Herrarna gjorde också bra lopp och hamnade på plats 111 och 258.  

Det som lockade oss till att springa Venla i år var framför allt att det är världens största stafett med ca jätte många deltagare. Det var också spännande att orientera i ett annat land än Sverige. Vår största motivation var dock att vinna över Nolaskogsarna (dom dök inte upp). 

När vi bestämde oss för att åka hade vi inga planer på att dö av värme, det bara blev så. Med temperaturer upp mot 30 grader var vatten vår bästa vän för att överleva våra banor.

I skogen var det förstås väldigt mycket folk, vilket för oss var både roligt och jobbigt. Roligt var det att se alla som var pratade högt finska samtidigt som de var förvirrade och bommade, men jobbigt när de blockerade stråket eller smittade oss med sina bommar. Men Signe delar med sig med sitt geniala tips för att få alla att flytta på sig. Taktiken går ut på att smyga upp bakom personen samtidigt som du andas högt för att likna världseliten och hoppas på att de flyttar sig.

När vi kommer till vad som var roligast under helgen har vi lite spridda åsikter. En populär favorit var att komma i mål, för även om det var väldigt roligt att springa så kunde det inte slå känslan av att återförenas med vattnet. En annan favorit var att ligga i sovsäckarna och titta på storbildsskärmen medan herrarna + Frida var ute och slet på Jukola-kaveln.

Om vi ska vara ärliga och lägga till det värsta var det den hemska 30-gradiga bussresan genom Finland då svetten rann. Inne i värmeböljan sades väldigt många kloka ord och roliga anekdoter precis som vanligt. Applåder och stort kiitos till Gunnar som körde bussen tryggt och säkert trots värmen!


3 snabba

Vad var bäst på skärgårdsbuffén som serverades på färjan under hemresan?
- De gröna tomaterna var fantastiska, himmelsrika och väldigt gröna. Resten var okej.

Bastubesök?
- Vadå bastu? Varför slösa pengar på det när man kan gå in på en bajamaja i 30 grader sol. Bajamajorna var dessutom väldigt populära, bra för uppvärmning och det blev många besök av oss.

Har ni lärt er några finska ord?
- Ja:
moi - hej
kiitos - tack
satama - hamn
Helsinki - Helsingfors

Det var en rolig upplevelse och vi vill göra om det men kanske inte med lika mycket värme...


Skrivet av debutanterna: Liv Pauler, Signe Forsberg, Ida Pauler, Alva Mattson och Tindra Rytterstedt + Alice"Dom sa att det skulle bli kul, så jag åkte" 
- Alva Mattsonden här bilden togs av Alice
[Bild på damlaget]
den här bilden togs av tre olika kameror samtidigt
ni kan dra en slutsats själv
den här bilden togs av tre olika kameror samtidigt ni kan dra en slutsats själv
den här bilden togs av Alice

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.