Skogslöparna kollar läget med nya medlemmarna Frida Sandberg och Lars Widmer som just är på väg till EM i skidorientering i Lettland. När det gäller skidorientering kör de fortfarande för Säterbygdens OK och svenska respektive schweiziska landslaget. I orientering är det Skogslöparna som gäller framöver!

Hej Frida och Lars!

Välkomna till Skogslöparna!

Hur kom det sig att ni började med orientering och skidorientering?

Frida: Mina föräldrar har alltid orienterat och skidorienterat med mig och min bror sedan vi var små. Nu när jag själv kan bestämma vad jag vill göra tycker jag fortfarande att det är roligt.

Lars: I Zürich fanns en orienteringstävling för skolbarn kallad ”Schnällschte Zürifuchs”. Jag deltog där när jag var 10 år och kom nästan sist. Jag tyckte ändå att det var roligt. Skid-O började jag med efter att jag av en slump kom förbi och provade på vid en tävling i Engadin när jag var där och åkte längdskidor.

Har ni varit aktiva inom någon annan sport?

Lars: Som elit har jag bara varit med på skidorientering, men jag tycker också om att klättra, åka på topptur och fjällvandring.

Frida: Jag tävlade i Triathlon fram till att jag var 15.

Hur kom ni i kontakt med Skogslöparna?

Lars: Första gången jag hörde om Skogslöparna var precis innan ni arrangerade O-Ringen i 2018. En av mina vänner, Jonas Wepfer bodde då hos Näslunds i några veckor och tyckte det var en trevlig klubb.

Frida: När jag och Lars sedan flyttade hit till Övik märkte vi att Skogslöparna hade mycket aktiviteter och även skidorienteringsträningar på vintern så vi tycker det är en bra klubb för oss.

Vilka andra klubbar har ni varit med i innan Skogslöparna?

Lars: En hel del 🙂 Jag började på OLG Zürich, sen tillkom Ski-o-swiss när jag började med skidorientering. Det är enda skidorienteringsklubben i Schweiz. Efter det var jag med och grundade Vompatti OK som träningsklubb för unga orienterare som inte klarade steget till eliten i regionen runt Zürich. Under utbytesstudier i Trondheim var jag medlem i NTNUI. Sen tillkom det Säterbygdens OK för att kunna tävla i skidorientering i Sverige och för orientering blev det Umeå OK medans vi bodde där.

Frida: Säterbygdens OK, Stora Tuna.

Roligaste terrängen ni orienterat i?

Frida: Orientering: Lillskiren som ligger norr om Finspång, Djävulsträsken, Nynäshamn där 10-mila var. Skid-O: Halvöppen skog som har tätt med spår och många små höjder eller gropar som det är till exempel i Mora.

Lars: Orientering: Skeppsmalen, Moosalp i Schweiz. Skid-O: Sjusjoen eller Kräckelbäcken.

Snabbfrågor:FridaLars
Favoritmat?PotatisGnocchi
Favoritfilm?En oväntad vänskapDune
Sprint eller lång?Skid-O: Sprint, Orientering: LångSkid-O: Sprint, Orientering: Medel
Skid-O, MtbO eller OL?Skid-OSkid-O
Tumkompass eller plankan?TumTum
Fjäll eller hav?FjällFjäll
Sten eller punkthöjd?StenÄr samma sak och skulle ha samma symbol på kartan 🙂
Smalspår eller bredspår?SmalspårSmalspår
Skor med eller utan metalldubb?MedMed
På strecket över berget eller runt på stigen?  Över bergetRunt
Jukola eller 10-Mila?10-Mila för att det är tuffareJukola måste jag väl säga som finsk medborgare

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.