I helgen var det tävlingar i Västerbotten. På lördagen var det 29 Skogslöpare som åkte till Tavelsjö för att delta i Umedalsrännet. Ett mycket detaljerat område där det blev en hel del bommar för många. En mycket varm och solig dag där vi kammade hem tre förstaplatser, Signe Forsberg i D18E, Ida Pauler i D16 och Leif Sundin i H65. Efter tävlingen fick de som inte var de första i duschen en iskall upplevelse.

Efter tävlingen åkte de flesta hem men familjen Forsberg, Näslunds och Stefan Sjölund fortsatte till Åkullsjön i närheten av Robersfors där söndagens tävling skulle gå. Vi tog in på ett av de märkligaste vandrarhem man kan tänka sig, Österlundstorpet. Det drevs av den charmiga, 86-åriga gumman Berit. I ett bussgarage fanns tre stugor med loft, flera sängar, soffor, bord, köksavdelning, dusch och toalett. Frukosten serverade Berit i en timmrad stuga. Vi fick gröten i trätallrikar med träskedar och trägafflar till det stekta äggen. Mätta och belåtna hade vi endast någon kilometer till tävlingsarenan.

Förutom vi som sov i Åkullsjön kom även Jonas Hälldal till söndagens tävling Bruksträffen. Vädret var idealiskt för orientering när temperaturen var betydligt svalare än lördagens. Ett inte lika detaljerat område men med fin terräng på ett litet berg och en del åkermark. Vi lyckades genom Oskar Forsberg och Torgny Näslund ta två förstaplatser. Signe Forsberg gjorde ett fint lopp och blev trea i D21E. Alla kunde njuta av en varm dusch på skolan.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.